Om oss

Det här är vi.

Henrik o Ingrid Saltzman

Sedan -96 har Jack Russelln funnits med oss. Efter att ha haft ett antal olika raser, gjorde Jack Russelln entré som jakthund.

Denna lilla hund hade så mycket att erbjuda! En högst kapabel jakthund, i behändigt format, tålig och tuff, en kompis i vått och torrt, och en perfekt familjehund! Det dröjde inte länge innan vi hade fler.

Cia blev 13 år, men lever vidare genom barn, barnbarn och barnbarnsbarn!

När rasen blev godkänd av SKK, 2001, samlade vi våra valpköpare och mönstrade tillsammans in våra hundar. Samtidigt registrerade vi kenneln i SKK.

Exteriören fick en större betydelse än att "bara" vara sund och funktionell, nu hade vi ju en fastställd rasstandard att följa, och möjlighet att få exteriören bedömd på utställning. Jag som gammalt utställnings-freak tyckte att det var synd att den biten saknades på den i övrigt så kompletta hundrasen.

Vi gjorde en studieresa till Irland (som på den tiden sades skulle vara SKK's moderklubb i arbetet med godkännandet av rasen). Vi träffade flera uppfödare, och köpte även några hundar med oss hem. Dessa visade sig snart inte alls hålla måttet för våra avelsideal, och samtliga är numera högt älskade familjehundar istället.

Vi höll kontakten med ett antal uppfödare i Australien, studerade linjer och stamtavlor och diskuterade livligt både i telefon och över internet. Vi importerade ett antal mycket bra hundar, och några mindre bra. De som inte levde upp till våra avels-krav placerades som familjehundar. Allt är inte bra bara för att det är från Australien!

Vi har fortfarande god kontakt med våra vänner i Australien, och diskussionerna har inte blivit mindre livliga. Några av dom har varit här och hälsat på oss, och förhoppningsvis kan vi någon gång åka och hälsa på dom.

Vi har lärt känna så många underbara människor genom hundarna, och fått vänner för livet.

Det ligger mycket kärlek och passion i vårt arbete med hundarna, i såväl avel, utställning, spårträning, jakt, trimning och familjeliv.

Det är lätt att älska Jack Russell - Välkomna att dela vår passion!